Tanden bleken

Stralende witte tanden hebben is niet voor iedereen weggelegd. Door bijvoorbeeld roken, eten en drinken kunnen tanden verkleuren. Maar het kan ook genetisch zijn. Sommige mensen hebben nu eenmaal minder witte tanden dan anderen. En hoewel tandpasta reclames je graag anders willen doen laten geloven, poetsen helpt niet altijd om verkleuring tegen te gaan.

Je kan natuurlijk bij de drogist een bleekmiddel voor je tanden kopen, maar helaas geven die niet altijd het gewenste effect. Bij verkeerd gebruik kan dit zelfs leiden tot beschadiging van je tanden of irritatie van het tandvlees waardoor je tanden en kiezen zelfs los komen te zitten!

Wanneer je je tanden wilt laten bleken doe je er goed aan dit in overleg met je tandarts of mondhygiënist te doen. In onze praktijk worden 2 opties geboden:

Je kan ervoor kiezen het bleken door je eigen tandarts of mondhygiëniste te laten doen. Vakkundig brengen zij de juiste pasta op je tanden aan zonder daarbij je tandvlees te beschadigen. Omdat het gaat om een pasta met een hoge concentratie peroxide neemt de hele behandeling niet meer dan een half uur in beslag. Soms dient een behandeling herhaald te worden of is het bijwerken van enkele vlekjes noodzakelijk.

Je kan ook vragen om een zogenaamd “ thuis bleek-setje“. In plaats van de vaak niet- passende universele mal die je bij de winkel of drogist koopt, zal onze tandarts een perfecte afdruk maken van je gebit. Je krijgt van ons ook de bleekpasta mee, in minder sterke concentratie als die wij in de praktijk gebruiken en uiteraard een uitgebreide persoonlijke instructie. Deze thuis behandeling duurt minimaal een uur. Als er dan toch nog vlekjes zijn of het resultaat is niet naar wens, kun je weer een beroep doen op onze tandarts om het bij te laten werken. Zo neem je de minste risico’s voor het beste resultaat!

Reactie optie is gesloten.