Tanden bleken

Het gebit wordt in de loop der tijd donkerder als gevolg van veranderingen in de minerale structuur. Het gebit kan ook donkerder worden door bacteriën, voeding en tabak. Veel mensen beschouwen witte tanden als een aantrekkelijk deel van de glimlach. Met tanden bleken wordt de mooie witte glimlach hersteld. Met een smile make-over wordt ook de tandvorm aangepast naar uw wens.

Vanaf 1 november 2012 mag alleen nog in tandartspraktijken worden gebleekt.

In-Office Bleaching

Bij In-Office Bleaching bleekt u uw tanden door fysiek aanwezig te zijn bij de tandarts. Tanden bleken bij de tandarts heeft als voordeel dat u in een zeer korte periode, een significante verbetering waarneemt in de witte tint van uw tanden.

De behandeling begint met het beschermen van uw tandvlees, waarna de tandarts een hoge concentratie peroxide gel op uw tanden aanbrengt. Dit wordt zeer nauwkeurig en gedoseerd uitgevoerd om beschadiging en irritatie van tanden en tandvlees te voorkomen. Afhankelijk van de peroxide bleekgel dient de substantie ongeveer een uur lang (met tussenpozen van 15 tot 20 minuten) te rusten op de tanden .

De behandeling met de bleekgel wordt gecombineerd met een speciale bleeklamp.De bleeklamp zorgt voor een versnelling van het proces door een reactie op te laten treden door warmte en licht te combineren.

In het geval dat de tanden vlekken bevatten die moeilijk te verwijderen zijn, dient u terug te komen voor een aanvullende behandeling. In sommige gevallen is het mogelijk de aanvullende behandeling zelf uit te voeren middels een Home Bleaching setje dat u van uw tandarts mee krijgt.

Home Bleaching

Bij Home Bleaching (thuis bleken) krijgt u de mogelijkheid van de tandarts om uw tanden zelf thuis te bleken. Dit is niet hetzelfde als de thuis bleek setjes die in de reguliere verkoop verkrijgbaar zijn.

De tandarts maakt een bitje (bleeklepel) op basis van een afdruk van uw tanden/gebit. U krijgt een speciaal op maat gemaakte bleekmal die precies op uw tanden past. De tandarts geeft u daarnaast een bleekgel mee die uit een lager peroxide-gehalte bestaat dan bij In-Office Bleaching. U dient het bitje minimaal een uur te dragen.

Tanden Bleken met Laser

Een populaire tanden bleek behandeling bij de tandarts is door gebruik te maken van lasertechnieken. Tanden laseren is tot op heden een van de meest snelle en effectieve methode om witte tanden te krijgen.

Het gebruik van laser om tanden te bleken wordt alleen uitgevoerd door een tandarts waardoor de kosten voor de behandeling relatief hoog uitkomen. Tanden bleken middels een laserbehandeling is echter zo effectief dat het resultaat al op zeer korte termijn zichtbaar is. Deze methode is daarom geschikt voor mensen met hardnekkige gele tanden.