Esthetische Tandheelkunde

Esthetische Tandheelkunde

Esthetisch verbeterde glimlachBijna iedereen droomt wel van het hebben van een mooi en stralend gebit. Het is dan ook niet voor niets dat veel bekende mensen van alles laten doen aan hun gebit. Het bleken van hun tanden is hier een goed voorbeeld van. Als je goed kijkt naar veel bekende mensen, zie je dat ze vaak een bijna wit gebit hebben. Maar ook steeds meer andere mensen kiezen ervoor om hun gebit te laten bleken. Esthetische tandheelkunde is een vakgebied binnen de tandheelkunde die dit mogelijk maakt.

Wat is esthetische tandheelkunde?

Cosmetisch verbeterde glimlachEsthetische tandheelkunde is een vakgebied binnen de tandheelkunde dat zich richt op het mooier maken van het gebit met allerlei hulpmiddelen die worden gebruikt binnen de tandheelkunde. Dit vakgebied wordt ook wel cosmetische tandheelkunde genoemd.
Behandelingen die veelal uitgevoerd worden door een cosmetische tandarts is het bleken van tanden, het facen van tanden, het aan laten meten van een kunstgebit en het plaatsen van kronen. Al deze behandelingen dragen bij aan een mooier ogend gebit, maar er zijn natuurlijk nog veel meer behandelingen die onder dit vakgebied vallen.

Waarom kiezen mensen voor een cosmetische tandarts?

Esthetische tandheelkunde resultaatEen hoop mensen vinden het erg belangrijk dat hun gebit er mooi en verzorgd uit ziet vanwege het effect dat dit heeft op hunzelf maar ook op andere. Met een mooi gebit voelen mensen zich vaak een heel stuk zelfverzekerder en stralen ze ook meer zelfvertrouwen uit. Hierdoor presteren deze mensen ook beter. Om deze reden kiezen ze er ook voor om hun gebit regelmatig na te laten kijken en goed schoon te laten maken.

Esthetische tandheelkunde is voor veel mensen een erg belangrijk vakgebied, aangezien steeds meer mensen er vaak voor kiezen wat verder te gaan dan alleen de basis controle. Het bleken van tanden is dan erg populair, maar ook het laten plaatsen van facings komt regelmatig voor en het plaatsen van keramische kronen.

Reactie optie is gesloten.