Angst voor tandheelkundige behandelingen

Angst voor tandartsHeel veel mensen gaan met een beetje angst naar de tandarts. Dat is gezonde spanning als je het positief bekijkt. Maar het is natuurlijk nooit fijn als je weet dat de tandarts in je mond gaat kijken. Helaas is voor sommige mensen deze angst zo groot, dat ze niet op jaarlijkse controle bij de tandarts gaan. Zolang er geen structurele problemen zijn ontstaan is het gevolg te overzien. Maar zodra er bijvoorbeeld tand- of kiespijn ontstaat wordt het een acuut probleem. En dan regeert de angst soms nog steeds: hoe langer men de tandarts afspraak uitstelt, hoe moeilijker het wordt. Tandartsen zoals Charles Bruchmann hebben daar niet alleen begrip voor maar hebben ook een specialistische werkwijze om met angst om te gaan.

Angst behandeling

Tanden poetsen is belangrijkEen z.g. ‘angst behandeling‘ is tegenwoordig heel normaal. Het verschil tussen angst behandelingen en ‘gewone’ behandelingen zit voornamelijk in de uitgebreidere en persoonlijkere benadering. Er wordt de tijd genomen zodat de patiënt zijn of haar verhaal kan doen. En er wordt tijd uitgetrokken voor uitleg over de behandeling. Er wordt tijd genomen om tot rust te komen en om beslissingen te nemen. Training en techniek is belangrijk om goed te gaan met dergelijke stress van patiënten. En uiteraard is geduld, vakmanschap en een goede dosis humor onderdeel van elke tandartsbehandeling.

De moeilijkste stap voor een angstige patiënt is het maken van het eerste contact. Daarom houdt Charles Bruchmann het eenvoudig. Bij het intake gesprek wordt meestal een (pijnloze) scan van het gebit gemaakt zodat te zien is of er ergens een probleem is. Vervolgens worden mogelijke oplossingen besproken. Alles gebeurd in overleg en op het tempo waarin de patiënt het kan begrijpen en goede beslissingen kan maken. Voor veel tandarts behandelingen is pijnbestrijding mogelijk, ook dit wordt rustig uitgelegd.

Pijnloze tandarts controle

Stuur snel een bericht

Angst voor de tandarts in het algemeen of voor die ene behandeling die gedaan moet worden? Men kan gerust contact opnemen met Charles Bruchmann via charles@bruchmann.nl of 0167 – 56 37 80. Met gespecialiseerde apparatuur en aanpak  is het voor iedereen mogelijk om een gebitscontrole en advies zonder problemen te doorstaan.

Voor tandartsen is er geen mooier moment is dan wanneer een klant achteraf zegt “Goh, dat viel eigenlijk best wel mee!” en met een stralende glimlach naar buiten loopt.

Reactie optie is gesloten.